perjantai 5. elokuuta 2011

Onward to Kotka! - viime metrit ennen photoshoot-miittiä

Ensalkuun, Animeconin sunnuntain kuvia saatte odottaa, sillä odotan kaverin kameran otoksia. Kyllä ne ovat tulossa! Joskus.....
Noin 20 tunnin päästä olen Kotkassa, kauan odotetussa cosplayryhmämme photoshootissa, ja viime päivät ovat menneet aika lailla puvun kanssa puuhaillessa. Pari viikkoa taaksepäin, Lintsimiitin jälkeen iski tajuntaan että shoottiin on enää kaksi viikkoa, enkä suinkaan ensimmäistä niistä viettänyt täysin lomaillen. Mutta nyt näyttää jo oikein hyvältä, muutama pikkujuttu puvun suhteen on vielä hoidettavana, ja pakkaamisen jälkeen on kaikki kunnossa.
Nappihässäkkä - onneksi tuntuvat pitävän ihan hyvin kontaktiliimalla.
Bootcovereiden kanssa kävi onni onnettomuudessa - kirpparilta satuin löytämään jotkut vanhat työkengät (turvakärjelliset! ei haittaa vaikka Zagi talloisi varpaille :DD) _eurolla_, ja päällysteet istuivat niihin melkein jopa paremmin kuin alkuperäisiin kenkiin; lisäksi nämä on huomattavasti helpompi laittaa jalkaan kun kankaat on liimattuna kenkiin kiinni. Nämä ovat nyt järjestyksessä neljännet tai viidennet tekemäni bootcoverit, ja sanoisin että selkeästi parhaimmat. Näin kyllä tykkään sanoa melkein kaikesta mitä olen juuri saanut tehtyä, mutta, noh...
'scuse me, but whut iz thiz?
Yurin vyö oli pitkän aikaa suurin murheenkryynini. Minna kuitenkin huomautti, että erään doujinshinsa takakannessa on ohje mitenYurin vyön solmu solmitaan, mikä oli hyvin suuri helpotus sen tekemiseen! Tämä vyö oli myös siitä hyvin erikoinen, että kerrankin maltoin tehdä kunnon kokeilukappaleet toisesta kankaasta ennen kuin ryhdyin oikeiden kankaiden kanssa säätämään.
Tältä se edestä tulee näyttämään. Kaksipuolinen tarra on rakkaus. ♥
Sain alennuksella hieman ryppyyn vetänyttä keltaista kangasta, josta väänsin vyön koristelut. Kangas osoittautuikin melko kummalliseksi tapaukseksi, sillä se tuntui toiselta puolelta karhealta ja toiselta puolelta taas melkein kuin vahakankaalta, ja liimautui itseensä kiinni jos silitti liian kuumalla raudalla. Pienen taistelemisen jälkeen se kyllä suostui suht siististi istumaan vyöhön, ja nyt siitä puuttuukin enää vetoketju - en saanut kokeiluista huolimatta solmittua vyötä tarpeeksi tiukalle ja pitäväksi niin että se samalla myös näyttäisi hyvältä, joten kontaktiliima ja vetoketju käyttöön.
Malli vs. tuotos, vain toinen pikkupallura puuttuu.
En muista montako kuukautta siitä on, kun tein Yurin paidan, mutta joka tapauksessa siitä asti olen vetkutellut liilojen kuvioiden ja kauluksen korjaamisen kanssa. Yksi ehdottomasti kamalimpia kohtia koko puvussa on juuri paidan kaulus - en saanut sitä juuri mitenkään viisaasti korjattua, joten olen miettinyt että Traconiin leikkaisin koko kaulusosan irti ja ompelisin uuden. Saa nähdä, miten jaksan, muistan ja ehdin.
Tällä hetkellä suurimmaksi ongelmaksi puvun kanssa on noussut - kuten jo aiemmin olen sen kanssa tuskaillut - bindaaminen. Viimeisin kokeilukerta tuotti viimein hyviä tuloksia, kun Wepiltä sain Anikin kautta loistavan tutoriaalin teippibindaamiseen. Viimein teipit suostuvat pysymään, mutta kaksi ongelmaa vielä on; yksi pieni ja helposti korjattava, ja toinen isompi joka saattaa olla helposti korjattavissa tai sitten ei.

Ongelma numero yksi: Teippi ei tahdo tarttua itseensä. Reunat tykkäävät jäädä repsottamaan ikävästi ja pelkään, että ne irtoavat kun bindi on pidemmän aikaa päällä; tähän kuitenkin keksin ratkaisuksi armaan jesseteipin; vedän sitä urheiluteipin päälle pitämään osaset kasassa.

Ongelma numero kaksi:
Kahden eri kuvakulman kertomaa-- hei, kuka päästi Zagin sisään! 

Bindauksen toimivuus.
Huomasin, että vaikka teipit suht hyvin suostuivat pysymään ja pystyin melkein jopa liikkumaan niiden kanssa (ja pukemaan paidan & liivin päälle orz), ei rinnanympärys kuitenkaan tähtitieteellisiä lukuja pienentynyt. Edestä päin katsottuna ei ongelma ole niin paha, mutta kun ottaa jonkin muun kuvakulman... Uhh. Miehiset rintalihakset -koko olisi ihan jees, mutta kun ne näyttävät vielä manboobseilta, niin ei ole hyvä. Shoottiin täytyy kiristää teipit huomattavasti tiukemmalle ja vaikka hieman sitä jesaria apuna käyttäen, mutta olen jo melkein fiksoitunut siihen että jessekorsettia en edes ajattele bindaamiseen. Leikitään sitten että Yuri on aloittanut rintalihausbodauksen, yritän hiuksilla peittää kurveja tai katsotaan kuvakulmat tarkkaan - mitä vain, mutta teipit on ja (toivottavasti) pysyy!

Lopputeaseriksi vielä Minnan huoneen ovensuussa otettu wip-kuva;
Boo-ya! Älkää välittäkö genderbendauksesta, en jaksanut bindiä kokeiluun vaikka Yurin paita onkin aina niin hauska pelkkien rintsikoiden kanssa.
Tällaista! Kuvan puvunkokeilusta puuttuu vyön vetoketju (jota ei kyllä näkyisi muutenkaan, ohoho), blastia ja - kuten varmaan huomasittekin - peruukki. Ja kaulakoru oli näköjään jäänyt kaulaan. Lisäksi ajattelin vetäistä Guyn miekan ympärille nauhaa ja kiikuttaa sitä mukanani, sillä Yurin oma miekka puuttuu vielä ja olo olisi melko turvaton kun Zagi voi hypätä veitsiensä kanssa mistä tahansa puskasta. Kirjaimellisesti. Trollaamaan tai taistelemaan.
Seuraavaksi on luultavasti luvassa siis Vesperia-aiheista photoshootsatoa tai lisää Talesia Turusta. Näkymisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti