lauantai 27. huhtikuuta 2013

Saamattomutta vai liikaa aikaa - kevään elonmerkit


Heipä hei! Kevät on kalenterin muttei maiseman mukaan pitkällä, ja niin tulisi varmaan olla myös asioiden cosplayn saralla. Tässäpä hieman päivitystä miltä projektit näyttävät.

En muista olenko tätä hahmoa vinkkien viljelyn lisäksi nimeltä maininnutkaan, osaako kukaan arvata väriskaalasta?

Ensin lopputalven hommia, joita tein ennen helmikuussa työssäoppimiseen lähtemistä: hihaton, suht kasassa olevat housut sekä leikeltyjä kankaita. Ei niin paljon kuin olin suunnitellut, sillä on samaan aikaan kiehtovaa ja kummallista miten väärin leikattu taskupala saa koko ompeluinnon romahtamaan..

Urakka numero kakkonen onkin sitten vähän laajempi juttu:

Vielä kun saisi tehtyä kuusi lisää + maalivahdin, olisi jo koko tiimi kasassa!

 Kesäkuun Desuconiin kaavailtu cosplayryhmä: Raimonin futispoikia Inazuma Eleven Go:sta! Itselläni on Desussa tosin eri puku mutta samasta sarjasta, tosin kaavailimme yhden kaverin kanssa pistävämme nämä pelipuvut Mimiconiin.
Päädyin itse ompelemaan kaikki neljä pukua - olisin voinut auttaa muita osallistuvia ompelemaan omansa itse, kuten vuosi sitten teimme, mutta aikataulullisesti ja välimatkallisesti (200+ kilometriä etäisyyttä) se olisi vähän hankalampi homma. Kuvaan asti pääsin harjoittelun aikana kotona majoittuessani, tästä sitten tulisi saada jatkettua Jyväskylän päässä. On muuten aivan taivaallista ommella trikoota omalla koneella ja säädettävällä paininjalan vastuksella, kun yritti säätää jotakin äidin vanhalla tankkikoneella!

Näiden pukujen kanssa koin myös merkillisen tunneilmiön, tuntuu nimittäin siltä että olen ollut tavattoman saamaton enkä ole saanut mitään aikaan. Kun kuitenkin katson ompeluksia niin kyllähän sitä on tullut tehtyä sitä sun tätä. Mitä kummaa?
Päädyin jonkinmoiseen ratkaisuun - aikataulut, ja nimenomaan se, että minulla on ollut runsaasti aikaa tehdä pukuja. Ensimmäiset tulevat vasta Mimiconiin toukokuun puolessavälissä ja seuraavat Desuconiin, ja verrattuna siihen että tein näitä edeltävän puvun (Malikin) noin viikossa ennen conia, tahti on ollut erittäin löysä työn määrään nähden. Onneksi kerrankin näin päin, voisi melkein koittaa asettaa deadlinet viikkoa aikaisemmaksi niin jäisi kerrankin loppukiireet pois!

Tältä omani sitten näyttää, feat. pahvi-Tenma
Työssäoppimisjakson viimeisellä viikolla osallistuin myös pitkästä aikaa cosplaysosialisointiin, eli menin mukaan Pääkaupunkiseudun Cosplay-yhdistyksen järjestämälle risteilylle Tallinnaan. Joku siellä ollut saattoi huomatakin että olin aluksi ihan jäässä (en esim. sanonut sanaakaan ensimmäiseen puoleen tuntiin, sori...), mutta onneksi seura paljastui aivan loistavaksi ja oma epämääräisyyskin vähän helpotti! Päädyin käymään loppujen lopuksi vain yhdessä kangaskaupassa, mutta siellä olleen valikoiman ja kaikki puoleen hintaan -kampanjan ansiosta en olisi enempää kankaita jaksanutkaan kantaa koko loppupäivän ajan. En muistanut ottaa kuvia, mutta mukaan tuli kankaita Traconin pukuihin, langat kaverin pyytämään villapaitaan sekä aikas nätti hamekangas:

Eka kerta kun kokeilin vekkihameen tekoa, sujui ihan kivasti.
Hame vaatii vielä napin sekä vekkien lisää silittämistä, mutta luulen että se on ihan kelpo käyttöhameeksi. Kangas oli ehkä hieman turhan paksua, mutta mitäs tuosta.

Kevään kuluessa cosplay ei suinkaan ole ainoa ajan ja hermojen syöjä, vaan tuleviin coneihin pitäisi väkertää vähän muutakin.. Onneksi hommat eivät ole nollilla vaan kummatkin suht hyvällä mallilla, luonnoksia ja suunnitelmia riittää.

Kovat on kuumotukset!

Se tältä erää, toivottavasti puuhat etenevät toivotussa aikataulussa. Parin viikon sisään olisi muutto pois asuntolasta - jee, viimeinkin! - ja sitten ollaan jo melkein kesän korvilla. Toivottavasti se kevät puhkeaisi jo uloskin pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti