perjantai 12. marraskuuta 2010

Mikä missä milloin miten miksi - Vuoden 2011 consuunnittelu

Koska Yurin kanssa tulee hidasteltua ja operaatiot Pikkupossu ja Huopapokemon ovat vasta alkutekijöissään, on tämä merkintä taas hieman tekstipainotteise
mpi. Ja kokonaan ilman kuvamateriaalia, gasp!
Vuosi 2011 lähestyy vääjäämättä, enää  kuukausi ja 12 päivää. Kuvitelkaa! Tulee joulu ja uusi vuosi ja.. ja ensi vuoden conit. Niitä onkin tulossa melko kiitettävä määrä, sekä suuret ja vakituiset, pienet ja vakituiset sekä ilmeisesti muutama uusi tulokaskin. Vielä näin aikaisessa vaiheessa on hankala lyödä lukkoon omia menemisiä, mutta pidän pitkälle suunnittelusta. Varsinkin kun ainakin muutaman conin osalta on tulossa vaikeita päätöksiä. Joten, alustavaa ensi vuoden Conkalenteria à la Juusto!

Aloitanpa tästä hyvin häilyvästä tapauksesta CosplayGaalasta ei ole kuulunut mitään ensi vuoden suunnitelmien osalta, mutta toivon hyvin hartaasti, että se pidetään. Helsinki on lähellä, yhden päivän tapahtuma on mukavaa vaihtelua ja pidän ylipäätään koko cosplaypainotteisesta ideasta. Olen kokenut Gaalan niin puvussa kisaajana kuin normaalikuteissa seuraajana, ja täytyy myöntää että jälkimmäinen oli itselleni mukavampi. Kisaajille oli kyllä hyvät puitteet, oli mukavan rento systeemi ja kaikki hoitui ilman ongelmia, mutta pidin enemmän siitä, kun Mapen kanssa istuimme melkeinpä koko päivän samoilla paikoilla ja seurasimme ohjelmaa. Välillä kävimme syömässä ja pidimme seuraa Aselealle, ja se toimi! Kisaajana harmittelin ohjelman ohitse menoa kun piti olla tuomaroinnissa, pukuhuoneessa, kuvauksessa.. mutta se ei missään nimessä ollut huono kokemus.

Desucon 2011, 18.-19.6.2011
Puku: Vanhojen kierrätystä?? / Phoenix "Hobo" Wright??
Desucon on the must. Molemmissa aiempina vuosina olen käynyt, aina on ollut erittäin mukavaa. Desuun liittyy myös ah niin suuret ja vaikeat ongelmani conkesää koskien; taidekuja ja vänkäröinti. Haluaisin kokeilla kumpaakin, istua taidekujalla pöydän takana myymässä tavaraa ja juttelemassa ihmisten kanssa, ja vänkäröinnillä auttaa conin rakentamisessa ja ylläpidossa sekä nähdä kulissien taakse. Mutta Desu on kuitenkin ollut itselleni se Suuri Con, missä on paljon aikaa viettää rentoa ja hauskaa aikaa, nähdä tuttuja, käydä seuraamassa hyvää ja monipuolista ohjelmaa, tanssipeli, myyntipöydät, yöanime (joka tosin tänä vuonna ei onnannut kun kusin meidän majoituksen), kaikki! Tahdon viettää Desuni kuten olen sen aina viettänyt, mikä menisi hyvin paljon ristiin toisena päivänä kujalla kiinni olemisessa ja toisena taas töitä tekemässä. Voisihan yhden päivän vänkäröintitunnit hoitaa pienissä pätkissä ja välillä nakittaa kujalla jonkun toisen hoitamaan pöytää, mutta en usko että pitkän päälle onnistuu. Varsinkin kun kyseisessä conissa on ollut paljon katsottavaa ohjelmaa, että menisi väkisinkin kamalaksi säätämiseksi ja pakostakin jotakin jäisi kuitenkin näkemättä. Mutta tätä voin pohtia koko talven, aina taidekujan ja vänkärihaun aukeamiseen asti.
Puvuista en ole ollenkaan varma vielä, mutta jos aion pukuilla, niin helppo ja mukana puku olisi paikallaan - Hobo-Phoenixin olen ehkä ajatellut kesäksi toteuttaa, ja se sopisi sinne (luultavasti kuumaa hupparia lukuunottamatta; mutta saanpahan tehdä Badger-T-paidan!) "normaalivaatteisuutensa" takia. Ainakin on mukava istuskella päivä taidekujalla tai duunailla ympäriinsä hommissa. Mutta sen näkee sitten. Paitsi jos yksi hyvin paljolti vielä mietinnässä oleva ohjelmanumero toteutuu niin ehdottomasti Guy tai Yuri niskaan.

Tracon VI 3.-4.9.2011
Puku: Yuri Lowell / Vanhojen kierrätystä??
Toinen Traconini tulee olemaan eeppisyyden huipentuma - mahdollisesti jopa 13 hengen Tales of Vesperia -ryhmä ei ole ihan jokavuotinen näky! Toinen päivä siis varattu ryhmäilylle ja kuvaamiselle. Ainakin otaksun, että meno on niin huikeaa etten viitsi irtautua ryhmästä esimerkiksi ohjelmanumeroita katsomaan, ellei moni muukin tee niin. Toinen päivä on ihan auki, joko kierrätän vanhaa riippuen muiden puvunkierrätyssuunnitelmista tai sitten vain pyörin normikuteissa kuvaamassa ja ohjelmissa.

Finncon-Animecon 2011 15.-17.7.2011
Puku: Vanhojen kierrätystä tai ei pukua
Viimeinen Animecon on tässä vaiheessa jotenkin utopinen - vuoden 2009 Animeconin aikaan se oli hämmentävä, melkein pelottavakin ajatus että koko harrastuksen kulmakivi ja ensimmäinen con lopettaisi olemisensa noin vain. Kesällä 2010 taas tuntui itsestäänselvältä, että ei mitään Animeconia tule olemaankaan - itse kävin coneissa oikein sopivaan tahtiin. Nyt kun Animecon taas on, on se hyvin hämmentävää. Pitäisikö olla iloinen vai tympääntynyt? Mutta tuleehan sinne totta kai mentyä, kun Turku ei nyt niin kaukana ole. Tällä kertaa oli ajatuksissa myös käydä hieman enemmän Finnconpuolella, kun ei ole enää sitä aiempien vuosien samaa conitusasennetta vaan katse on avartunut. Tietysti riippuu ihan scifistipuolen ohjelmatarjonnasta, en ole kuitenkaan edes aloitteleva scifiharrastaja vaan vieläkin noobiemmalla tasolla, mutta toivon että sieltä edes muutama ohjelma napsahtaisi sopivasti seurattavaksi. Esimerkiksi 2009 Finncon-puolen Bimbopaneeli oli loistava. Ja puvut hyvin auki, joko kierrätän vanhoja/sen kesän pukuja tai ihan normivaatteissa. Saa nähdä jaksaako Turkuun raahautua edes yhden puvun kanssa, ei se sentään niin lähellä ole.
Näiden "the must"-nimikkeiden lisäksi saattaa tulla visiittejä muihinkin tapahtumiin tai sitten ei; mikään ei ole varmaa vielä, kuten olen varmaan viissataatuhatta kertaa jo sanonut tässä merkinnässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti