perjantai 11. toukokuuta 2012

Mitä, vielä kuukausi Desuun? - Morgianan vauhdikkaat vaiheet

Ilmeeni kun tajusin, että Desuun oli muutama päivä sitten tasan kuukausi. Katsoin ympärilleni levittyneitä cosplayn osasia ja ajattelin että herran jestas, pukuhan on lähempänä valmista kuin mikään puku on ollut conia edeltävän viikon alussa! Nyt onkin aika viskata tänne vähän wip-merkintää ja koittaa pitää kirjoitustahtia yllä. Siis!
Morgianan ilmeikkyys on kaunista.

Morgianan pukuhan on melkoisen simppeli, sillä se koostuu vain yksinkertaisesta mekosta ja härpättimistä. Mekon leikkelyyn ja ompeluun ei mennyt kuin päivä tai pari, ja sen suurin ongelmakohta oli muoto; kuinka saada se sopivan ilmavaksi?
Tylliä! Paljon tylliä!

Lähdin siis kasaamaan helman alle tulevaa tyllihametta pelon- ja jännityksen sekaisin tuntein: tyllistä tulee mieleen vain yläasteen käsityötunnit, kun toinen ryhmäläinen teki tyllihametta ja katkoi kiristyslangat lukuisia kertoja ja joutui aloittamaan ompelun aina alusta. Muistikuvien ja netin avulla sain jonkinlaisen kuvan päähäni ja lähdin kokeilemaan, miten hameen teko onnistuisi. Ja ihan hyvinhän se onnistui.
Ai mitä, eikö tästä pitänytkään tulla huntu..?

Sain tyllit nätisti rypytettyä, ja paremman tiedon ja taidon puutteessa ompelin ne ylijäämäkangassuikaleeseen kiinni. Laitoin kolme kerrosta tylliä, ja tulos näyttääkin oikein hyvältä:
Vertailukohde, pelkkä mekko päällä.

Tässä taas tyllihame alla, puff!
Nostetta voisi hameessa olla vielä enemmänkin, mutta kangas on melko raskasta (sillä läpikuultavuuden takia se on kaksinkerroin) enkä alun alkaenkaan lähtenyt tavoittelemaan aivan yhtä kohotettua helmaa. Tällä tyllimäärällä hame on vielä melko eläväkin, ja liikkuu nätisti potkujen yms. mukana.
Vyösysteemi on vielä vähän työn alla; siitä puuttuu takana oleva pallura ja siitä lähtevät kangaskaistaleet, ja etuosaa pitää hieman siistiä ja ommella osat niin että ne pysyvät kunnolla paikoillaan. Peruukin pistin tilaukseen aivan viime kuun lopussa, ja olin todella yllättynyt kun se löytyi postilaatikosta tällä viikolla! Leukani tipahti kun avasin paketin, luulin tilanneeni lyhyemmän yksilön mutta pussista löytyikin oikea kaunotar:
Valokuva ei tee sille yhtään oikeutta, ei yhtään *__*

Sain tapella itseni kanssa jonkin aikaa ennen kuin raaskin lähteä kynimään peruukkia, ja otinkin kuitua talteen enemmän kuin olin aluksi ajatellut: poninhäntään ainakin, mutta lisäksi huomasin että peruukki on takaa melko ohut, joten luultavasti yritän saada sitä vähän vähemmän läpinäkyväksi takaa. Kokeilen tässä joku päivä weftien tekoa, mikäli löydän tukikangasjämät jostakin kellarin uumenista. Peruukin sain kuitenkin leikattua perusmuotoonsa, tosin se tarvitsee vielä paljon siistimistä ja säätämistä, mutta meikkikokeilun kanssa se näyttää jo oikein lupaavalta.
Osaan kuvata itseäni vol. 3689

Alustavasti näyttää melko siltä miltä pitääkin. Rakastan Morgianan silmämeikkejä/tapaa jolla Ohtaka piirtää Morin silmät, ja yritin saada vähän saman tapaista lookia itsellenikin - ainakin peruukin kanssa toimii. Räpsäisin vielä kuvan pelkistä meikeistä:
Kyllä vielä joskus opin.. sekä kuvaamaan että meikkaamaan.

Silmämeikkien tekeminen on minulle vielä jotakin hyvin hankalaa, mutta eiköhän taidotkin kohene kokemuksen myötä! Tällä kertaa uusia oivalluksia olivat kaapista löytynyt ripsikampa (ainakin oletan sen olleen sen tyyppinen kapine) ja se, että ripsieni tyvet ovat tajuttoman vaaleat. Tarvitseeko väriä laittaa ihan tyveen asti, ja miten ihmeessä se tehdään? Pari kertaa oli hilkulla ettei koko silmän alue muuttunut mustaksi ja harja tökännyt silmään kun yritin saada väriä ripsien koko pituudelle, joten jätin tappelun suosiolla toiselle kerralle. Hämmentynyt noobie-meikkaaja on hämmentynyt, pitää yrittää etsiä apuja jostakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti