maanantai 26. marraskuuta 2012

Yyh, mäkin haluan kisaamaan! - CosplayGaalan lyhyt mukavuus

Koska maanantaiaamu on parasta aikaa kirjoittaa viikonlopun conituksesta, eikös?

CosplayGaala on ollut itselleni aina rakas tapahtuma, eikä tämäkään vuosi aiheuttanut minkäänlaista närää. Aamusta katselimme ohjelmaa dami-neen ja vähän myöhemmin myös Elzyn ja Aselean kanssa, kävimme syömässä, käväisimme damin kanssa askartelukaupassa, katsoimme kisoja ja jännitimme kisaan menneiden Elzyn ja Aselean puolesta. Suunnitelmiin kuului aiemmin myös se, että olisin kuvannut kaksikon pukuja, mutta se ei ihan päässyt toteutumaan - kamerasta simahti akku kolmen lavasta otetun testikuvan jälkeen. Olisi vain pitänyt ladata se edellisenä yönä, mutta ei, kyllä siinä piti vielä virtaa olla....


Näin ohjelmasta avajaiset, FFFightin ja kaiken tanssiesityksen lopusta eteenpäin. Fightin taso oli ikävän alhainen, mutta kisoissa se oli onneksi ainakin omasta mielestäni melko korkealla! Varsinkin ryhmäesitykset olivat kaikki hyvin kasattuja ja harjoitellun näköisiä, mikä ansaitsee suuret peukut!
Paljastus siitä, että kyseessä saattoi olla viimeinen Gaala, tuli ikävänä uutisena. Kisaosallistujin peruutuksien määrä oli yllättävän suuri ja yleinen väkimääräkin tuntui paljon pienemmältä kuin edellisinä vuosina: kun aamulla käveli sisään, aulassa oli melkein tyhjää kun edellisillä kerroilla on heti saanut puikkelehtia väkimäärän halki, ja ohimennen kuulleista "kyllä tänne lisää väkeä tulee kun kisaosuudet alkaa" -puheista huolimatta en ainakaan huomannut älyttömän suurta kasvua kävijöissä. Tai sitten tuijotin niin tiiviisti lavaa ja lähtiessä suunnittelin omia pukujani liian syvällä ajatuksissa.

Kuten otsikkoonkin iskin, sai Gaala taas oman cosplaykuumeen nousemaan - mikä on kyllä aika huono homma, sillä ennen joululomaa en ehdi tekemään muuta kuin pakolliset joulujutut, kouluprojektin ja töitä kaksi viimeistä viikkoa. Olen itse asiassa jo ainakin vuoden pohtinut kisaamista, sillä kovasti tekisi mieli mutta puvut eivät ole olleet ihan sitä tasoa mitä kisapuvulta haluaisin. Mietin jo ensi vuoden "ykköspuvulle" mahdollista yksilökisaesityksen runkoa, ja lisäksi meillä on damin kanssa suunnitteilla ryhmäesitys jonka aiomme joskus vielä toteuttaa; ehkä uskaltaudun itsekin lavalle vielä joskus, ehkä jopa ensi vuoden puolella!

Jos vain ensi vuonnakin järjestetään taas CosplayGaala, voisin melkein luvata itseni kisaajaksi sinne jotta saadaan tapahtuma pidettyä elossa. u_u

Propit ensi vuodelle: pyssy, miekka, aurinkolasit ja tiara. Seems legit.

2 kommenttia:

  1. Suosittelen kisaamista, se on varsin palkitsevaa, ja näkee mitä kaikkea conien sun muiden cosplay-tapahtumien kulisseissa tapahtuu. Itse kisasin Slendermanina tuolla Gaalassa, ja näin takahuoneessa, ettei tuollaisenkaan "pienen" tapahtuman järjestäminen ole mitään helppoa. Siinä tulee nöyräksi, että jotkut vapaaehtoisesti tällaista järjestävät meille cossaajille sun muille hörhöille, joten mitä enemmän porukkaa osallistuu tapahtumiin, sen parempi. Ja hei, ei kannata pelätä pukujen laadun suhteen. Tuomarit ovat todella mukavia lähes aina, ja saa palautetta asuista. Ensimmäinen kilpailuasuni oli miedosti kuvailtuna "mielenkiintoinen", mutta siitä sitten kehitytään.
    Toivottavasti näemme jossain kisoissa :)

    VastaaPoista
  2. Haha, komppaan tätä siinä mielessä että melkein parkaisin ääneen kun sanoi että jäis vikaksi gaalaksi, koska itelläkin niin on kisainto heränny. Nyt sit vaan pitää toivoa et se tulee, sillä gaala tuntuu jotenkin mieluisimmalta kun ajattelee, että ekaa kertaa osallistuis esityspohjaseen kisaan.

    VastaaPoista