sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Badassiksi tulemisen vaikeus - Yurin vaiheet, osa 1

Omien olettamusteni vastaisesti olen jo saanut aloitettua ensi kesän puvun. Edistyminen on vielä pientä ja melko lapsenkengissä, mutta eiköhän se tästä - kohta alkava koeviikko ja sen jälkeen oleva syysloma ovat mitä mainiointa aikaa puvun tekemiseen, kun en kuitenkaan saa itseäni niskasta kiinni ja saa tehtyä mitään sen suurempaa puuhaa.Tällä hetkellä ehkä suurin päänvaivani on Yurin blastia. Sen tulisi olla ranteenmyötäinen (en missään nimessä tahdo sellaista ikävästi hölskyvää...!) ja "ehjän" näköinen. Ryhdyin tekemään sille pohjaa 6-millisestä softiksesta ja päälle sitten kasaan muut osat ohuemmasta. Vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyy nykyinen aikaansaannokseni - hieman reunoista repsottava mutta muuten hyvin pyöreä ja tukevasti istuva pohja ja muutama osa. Koko komeus on kasaamisen jälkeen tarkoitus maalata kokonaan, joten onneksi Hobbypointin paksumman softiksen värivalikoiman olemattomuus ei haitannut. Kiinnitysmekaniikan kanssa on ollut melkoinen sota pään sisällä. Rannekkeen tulee kuitenkin olla ihonmyötäinen, joten se ei voi olla sen verran iso, että sen saisi pujotettua käden yli paikalleen. Mikä sitten olisi hyvä kiinnitystapa?
Ryhdyin kokeilemaan vanhoista rintaliiveistä irtileikeltyjä hakasia, jotka on liimattu softikseen kiinni sisäpuolelle. Alkuun en ollut ollenkaan varma pikaliiman pitävyydestä, mutta sen kuivuttua ja testailujen jälkeen se tuntuu pitävän melko hyvin. Varaudun siihen, että ne jossain vaiheessa pettävät, mutta se on sen ajan murhe. Onhan tässä vielä hyvin aikaa miettiä tuota systeemiä.Jouduin myös hieman miettimään hakassysteemiä - ne kyllä menivät nätisti kiinni kun kokeilin niiden kestävyyttä kuivaharjoitteluna, mutta ne eivät millään suostuneet menemään kiinni kun yritin saada blastiaa ranteeni ympärille - olin liimannut ne sen verran kauas reunasta (ettei reunojen sauma olisi liian iso), että softiksen reuna esti kiinnittämisen. Onneksi äkkäsin kuitenkin, että päälle tuleva neliökappale osuu sopivasti hakasten päälle, joten saatoin leikata niiden kohdille pienet vaot, jotta kiinnitys onnistui, eivätkä ne näy! Seuraavaksi pitäisi yrittää vähän vielä muotoilla pohjakappaletta ja fiksata pääliosat.
Lisäksi olen hieman jo leikkinyt takin kaavojen kanssa - en ole varma, pitäisikö tehdä erikseen liiviosa ja pitkähihainen alle, vai ommella siihen valepaita alle, mutta se jää nähtäväksi. Pitää kysellä siskolta mielipidettä kaavojen mittojen suhteen, sillä en oikein luota omaan arviointikykyyni kun yritän sovittaa puolikasta takakappaletta paikalleen ja peilin kautta olan yli vilkuilla, kuinka pitkälle reiden puolelle alareunan tulisi yltää. Ei ihan onnaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti